IVT Geo 412C

IVT Geo 412C

Bergvärmepump

IVT Geo 412C har all den senaste tekniken på insidan. Men vi har samtidigt lagt ovanligt mycket energi på utsidan. En helt ny design med inbyggt stöd för appstyrning och valfrihet utöver det vanliga. Om du inte gillar svart kan du nämligen få den i vitt.

  • Modern design med svart eller vit glasfront.
  • Enkel att styra. Den inbyggda appstyrningen låter dig kontrollera värmepumpen direkt i mobilen.
  • Spara mer. Inverterstyrningen anpassar automatiskt effekten efter ditt värmebehov. SCOP 5,6.
  • Duscha hur ofta du vill. Varmvattenkapaciteten är upp till 285 liter i ekonomiläge.
  • Mer exakt temperatur med rumsgivare (ingår).

10 års garanti

IVT Geo 412C installeras endast av certifierade återförsäljare. 10 års garanti på kompressorn och 6 år på värmepumpen ingår.* Ett skydd som du dessutom kan förlänga upp till 18 år genom vår tilläggsförsäkring.

* För att garantin ska gälla behöver du serva värmepumpen efter tre och fem år. Regelbunden service gör också att du sänker dina värmekostnader samtidigt som du minskar risken för driftstopp.

Läs mer om IVT:s garantier [PDF]

Svart är det nya vita.

Den här värmepumpen är det bästa vi någonsin har skapat, både när det gäller tekniken och hur enkelt det är för dig att dra nytta av den. Det nordiska klimatet ställer särskilt höga krav på ett smart styrsystem. Värmepumpen anpassar automatiskt driften efter din varmvattenförbrukning och skiftningar i utomhustemperaturen för att öka din besparing. Förutom att du får mer pengar över i slutet av varje månad ger den energisnåla driften minskat slitage på värmepumpens delar.

Styrsystemet är även förberett för Smartgrid. Det innebär att värmepumpen kan kopplas direkt mot den nordiska elbörsen och själv anpassar så att den jobbar hårdast när elpriset är lägst. Efterfrågan, och därmed priset på el, varierar under dygnets timmar. Tekniken sparar ända upp till 2000 kronor extra per år. IVT Geo 412C är också ett mycket bra val för dig som gillar att duscha och bada. Varmvattenkapaciteten är upp till 285 liter i
ekonomiläge. Den inbyggda appstyrningen gör det enkelt för dig att kontrollera värmepumpen direkt i din mobil. IVT Geo 412C finns i svart eller vit design med en helt ny och användarvänlig kontrollpanel. Dessutom ingår rumsgivare. Det är en sensor som placeras i ditt hus och kommunicerar direkt med värmepumpen så att du verkligen får den värmen du vill ha. Som ett exempel kan rumsgivaren känna av om du har solinstrålning och tillfälligt strypa värmepumpen så att det inte blir för varmt, vilket också sänker driftskostnaden.

Värmepumpen klarar de hårdaste energikraven för nybyggda hus samtidigt som det smarta styrsystemet gör att värmepumpen kan anpassa sig efter ett befintligt borrhål. Det betyder att du som byter ut din gamla värmepump får en betydligt billigare installation.

Specifikationer

Geo 412C
Rek. ca pris exkl. installation 103 300 kr
Energiklass system 1A+++
Energiklass varmvattenA
Avgiven värmeeffekt3-12 kW
SCOP 25,6
Innehåller flourerade växthusgaserJa
Hermetiskt slutenJa
GWP (kgCO2 -eq)2088
KöldmedieR410A
Vikt köldmedie (kg)2,39
CO2-ekvivalent (toCO2-eq)4,99
KompressorVarvtalsstyrd högeffektiv
CirkulationspumparVarvtalsstyrd lågenergi
Ljudeffekt 338-49 dB(A)
Mått (bredd×djup×höjd)600x660x1800 mm
Vikt (utan förpackning)237 kg
ReglercentralRego 2000 – högupplöst display

1) Med reglercentral i kallt klimat, hög- samt lågtemperatursystem
2) Enligt EN 14825 Kallt klimat/låg temperatur
3) Enligt EN 12102 0/55

Din leverantör av bergvärmepumpar luft/vattenvärmepumpar frånluftsvärmepumpar luft/luftvärmepumpar värmepumpservice

Kontaktuppgifter

Växel: 08-588 671 50
E-post: info@energikomfort.se

SENS Energikomfort AB
Tillverkarvägen 16
187 66 Täby
Orgnr: 556800-8642

Om oss

Energikomfort har sålt, projekterat och installerat värmepumpar och smarta energilösningar i större fastigheter och villor i Stockholm sedan 1996.

IVT center
Medlem i Svenska kyl & Värmepumpföreningen
Heta Arbeten
Rekommenderas av Bergvärme-info
IVT center
10 års garanti IVT