fbpx

Byta ut gammal värmepump

Hur mycket effektivare är en ny värmepump jämfört med en gammal?

En ny värmepump är generellt 15-20 procent bättre än en gammal. Det är många saker som gjort att värmepumparna blivit effektivare. Bättre kompressorteknik, uppdaterade styrsystem och lågenergiteknik i cirkulationspumpar och fläktar bidrar alla till den förbättrade verkningsgraden.

Dags att byta värmepump?

Vi har färdiga paketlösningar för värmepumpsbyten.
Kontakta oss för ett kostnadsfritt förslag.

I våra offerter ingår bland annat:
– Bortforsling och hantering av befintlig värmepump
– Driftsättning av din nya värmepump
– 10 års garanti på kompressorn
– 6 års garanti på värmepumpen
– Värme inom 24h under vinterperioden

Vad kostar ett utbyte
jämfört med en nyinstallation?

Luftvärmepumpar och frånluftsvärmepumpar kostar ungefär samma vid utbyte som vid nyinstallation. Till viss del kan man använda befintlig rördragning och el. men det finns också moment som inkluderar demontering och skrot av den gamla värmepumpen som tillkommer. Så i det stora hela blir det ungefär samma pris. När det gäller bergvärmepumpar och jordvärmepumpar så sparar man in borrning eller plöjning för kollektorslangen. Dessa åter- används och därför sparar du allt mellan 30-50 000 kr. Ett rätt dimensionerat borrhål kan hålla upp till 80 år.

IVT Värmepumpar villa

Anpassar sig till befintligt borrhål

IVT:s värmepumpar Geo 500 och PremiumLine HQ är utrustade med smart teknik som anpassar sig till det befintliga borrhålets djup. Som en generell regel kan man säga att du som väljer att utnyttja ditt befintliga borrhål får en uppvärmningskostnad som är minst lika låg som den du hade med din gamla bergvärmepump. Men om du vill få ut maximal effekt av din investering behöver du oftast tilläggsborra. Vi hjälper dig med ett bra underlag att ta ett beslut utifrån, där du ser driftskostnad och investeringskostnad för de båda alternativen. Om du har jordvärme så är principen likadan som för bergvärme, alltså värmepumpen anpassar sig mot den kollektorn du har i marken.

Offert

Det är enkelt att köpa IVT:s värmepumpar.
Men det krävs en hel del för att få sälja dem.

IVT vill ha nöjda kunder. Därför ställer de mycket höga krav på sina återförsäljare. Det är återförsäljaren som hjälper dig hela vägen – från valet av den bästa värmepumpen för ditt behov till installationen av ditt nya värmesystem. Alla som säljer och installerar IVT:s värmepumpar är specialutbildade och certifierade av IVT. I totalentreprenaden ingår dimensionering, besparingskalkyl, installation, igångkörning och uppföljning.

Återförsäljaren kan även ta hand om din gamla värmeanläggning på ett miljöriktigt sätt.

Koppla in, koppla av.

10 års garanti ingår på kompressorn.

IVT har en mycket omfattande garanti. 6 år på värmepumpen och 10 år på kompressorn (hjärtat i din värmepump). Dessutom kan du förlänga ditt skydd upp till 18 år med vår tilläggsförsäkring.

Installation & överlämning av värmepumpen.

När din värmepump installerats får du en genomgång av funktioner, inställningar och skötselråd. Ett igångkörningsprotokoll upprättas också.

Återkoppling efter installationen.

Inom 6 månader från att din värmepump installerats tar vi kontakt med dig och stämmer av att allt fungerar som det ska.

När trotjänaren gjort sitt.

Jonny byter ut sin 20 år gamla värmepump. Även om den fungerat klockrent kände han att det var dags. I filmen berättar Jonny om hur tankarna gick och om hur han upplevde bytet.

Vi älskar värmepumpar.
Så du kan älska annat.